Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Хачапури»Хачапури с четири сирена

Хачапури с четири сирена

Ваня АдърскаВаня Адърска
Новак
196633113
Хачапури с четири сирена1 / 2
13/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
85 мин.
Порции
2
"Пригответе вашите хачапури с четири сирена с любов и посрещнете скъпи гости, които без съмнение ще очаровате с тях"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 500 г
  • прясно мляко - 1 ч.ч. топло
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 8 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • суха мая - 1 пакетче или 1/2 кубче жива мая
  • За плънката
  • гауда - 100 г
  • пармезан - 100 г
  • синьо сирене - 100 г
  • моцарела - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • готварска сметана
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесвам всички течни съставки на тестото, разбърквам до еднородна смес и добавям маята.

Оставям за няколко минути да шупне. Отделно разбърквам брашното със солта. Сипвам по мъничко от течната смес в брашното, като постепенно обърквам тестото. Оставям да втаса.

Докато чакам тестото, приготвям плънката. Натрошавам и рендосвам сирената в купа, добавям мъничко течна готварска сметана и подправям с черен пипер.

От втасалото тесто оформям лодки - броят им е по желание. В случая направих две големи лодки, но може и няколко по-малки.

Пълня всяка от тях с плънка. В средата на всяка лодка чуквам по едно яйце. Поставям в тава, застлана с готварска хартия. Пека на 180 градуса до зачервяване на тестото. Страшно вкусни хачапури!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: