Начин на приготвяне
Изпечете и обелете чушките. Нарежете ги на дребно.
Нарежете лука и чесъна на ситно.
Загрейте олиото и маслото в дълбок тиган на котлона. Добавете нарязаните лук, чушки и чесън. Пържете около 3 мин. или до омекване.
Добавете брашното и червения пипер и запържете за около 4 мин.
Сипете около 250 мл топла вода и хубаво разбъркайте, за да се получи хомогенна смес.
Добавете джоджена, овкусете със сол и черен пипер. Накрая добавете предварително отцедената леща.
Отново хубаво разбъркайте яхнията. Намалете силата на котлона и оставете лещата яхния да къкри около 25 мин., докато се сгъсти.
Междувременно нарежете пушените гърди на тънки листове.
Запечете ги на грил тиган на котлона.
Нарежете ги дребни парченца и сервирайте лещата яхния с пушени гърди.