Гювечета с червен боб, месо с праз и гъби

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
1511
1413
1545
5
16/12/2019
"Час време и ще се насладите на неустоимия вкус на гювечетата, в които сме скрили любими съставки, ароматът се усеща още от вратата "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 526
  • Преглеждания за месеца142
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • свинско месо - 800 г - 1 кг
  • червен боб - 1 голяма кутия
  • праз - 1 - 2 бр.
  • свински флейки - 200 г пушени
  • гъби - 500 г пресни
  • доматен сок - 250 мл
  • мариновани краставички - 8 бр
  • картофи - 6 бр
  • яйца - 6 бр
  • чубрица - 1 к.л
  • червен пипер - щипка
  • черен пипер - щипка
  • сол - на вкус
  • HOSSO
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на кубчета и заедно ги запържете с праза, овкусете със чубрица, червен пипер и сол.

Гъбите също изпържете с подправки по ваш вкус.

Обелете картофите и нарежете за пържене, след което ги изпържете.

Започнете да редите гювечетата като първо слагате от месото с праза, гъбите, пушеното месо, червения боб, краставичките и гъбите.

Поръсете с малко чубрица и сипете около 2-3 с.л от доматения сок.

Най отгоре сложете от пържените картофи и пъхнете гювечетата в фурната за около 20 минути, да се смесят вкусовете, след което извадете и чукнете по едно яйце отгоре.

Печете гювечета с червен боб, месо с праз и гъби още 5 минути.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар