Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювечета»Гювечета с червен боб, месо с праз и гъби

Гювечета с червен боб, месо с праз и гъби

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Гювечета с червен боб, месо с праз и гъби
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 5
16/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Час време и ще се насладите на неустоимия вкус на гювечетата, в които сме скрили любими съставки, ароматът се усеща още от вратата"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г - 1 кг
  • червен боб - 1 голяма кутия
  • праз - 1 - 2 бр.
  • свински флейки - 200 г пушени
  • гъби - 500 г пресни
  • доматен сок - 250 мл
  • мариновани краставички - 8 бр
  • картофи - 6 бр
  • яйца - 6 бр
  • чубрица - 1 к.л
  • червен пипер - щипка
  • черен пипер - щипка
  • сол - на вкус
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на кубчета и заедно ги запържете с праза, овкусете със чубрица, червен пипер и сол.

Гъбите също изпържете с подправки по ваш вкус.

Обелете картофите и нарежете за пържене, след което ги изпържете.

Започнете да редите гювечетата като първо слагате от месото с праза, гъбите, пушеното месо, червения боб, краставичките и гъбите.

Поръсете с малко чубрица и сипете около 2-3 с.л от доматения сок.

Най отгоре сложете от пържените картофи и пъхнете гювечетата в фурната за около 20 минути, да се смесят вкусовете, след което извадете и чукнете по едно яйце отгоре.

Печете гювечета с червен боб, месо с праз и гъби още 5 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: