Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Печена тиква»Пълнена тиква с боб и булгур

Пълнена тиква с боб и булгур

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Пълнена тиква с боб и булгур4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Чудихме се с какво да напълним тази тиква и решихме да е с боб и булгур, получи се страхотен резултат"

Необходими Продукти

  • тиква - 1 бр., по - малка цигулка
  • боб - 2 ч.ч., сварен
  • булгур - 1 к.ч.
  • червен лук - 1 малка глава
  • моркови - 1 бр.
  • сухи чушки - 1 бр. пиперка
  • печурки - 7 бр., от консерва
  • доматена салца - 3 с.л.
  • зеленчуков бульон - 1 ч.ч.
  • растителна мазнина - 4 - 5 с.л.
  • гьозум - 2 с.л., стрита билка
  • люти пиперки - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избираме обла тиква цигулка с по-малък размер.

Измиваме я и отрязваме капачето ѝ. Почистваме я от семената.

Намазваме я с 2 с.л. от растителната мазнина.

Поставяме я в подходящ съд с малко вода на дъното и я покриваме с алуминиево фолио.

Запичаме във фурната или в микровълновата, докато леко се зачерви.

Булгурът накисваме във вода за около 25 минути.

В останалата мазнина задушаваме нарязаните на ситно лук, морков и начупената суха пиперка.

След като зеленчуците омекнат, добавяме последователно гъбите, отцедения булгур, фасула, лютата пиперка, доматеното пюре и зеленчуковия бульон.

Овкусяваме със сол, стрит гьозум и черен пипер на вкус.

Плънката къкри на слаб огън, докато булгурът се свари и течността се изпари.

Напълваме тиквата и поставяме капачето ѝ.

Връщаме пълнената тиква във фурната и я дозапичаме за 10-15 минути на 180 градуса.

Поднесете вашата пълнена тиква с боб и булгур на празничната трапеза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: