Начин на приготвяне
Избираме обла тиква цигулка с по-малък размер.
Измиваме я и отрязваме капачето ѝ. Почистваме я от семената.
Намазваме я с 2 с.л. от растителната мазнина.
Поставяме я в подходящ съд с малко вода на дъното и я покриваме с алуминиево фолио.
Запичаме във фурната или в микровълновата, докато леко се зачерви.
Булгурът накисваме във вода за около 25 минути.
В останалата мазнина задушаваме нарязаните на ситно лук, морков и начупената суха пиперка.
След като зеленчуците омекнат, добавяме последователно гъбите, отцедения булгур, фасула, лютата пиперка, доматеното пюре и зеленчуковия бульон.
Овкусяваме със сол, стрит гьозум и черен пипер на вкус.
Плънката къкри на слаб огън, докато булгурът се свари и течността се изпари.
Напълваме тиквата и поставяме капачето ѝ.
Връщаме пълнената тиква във фурната и я дозапичаме за 10-15 минути на 180 градуса.
Поднесете вашата пълнена тиква с боб и булгур на празничната трапеза.