Мексиканска къртичина

Анелия МинчеваАнелия Минчева
Чирак
34
336
104
68
17/12/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 139
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • ориз - 200 г
  • чушки - 1 зелена + 1 червена (големи) -
  • моркови - 1 бр.
  • гъби - 5 бр. Бели
  • наденица - 1 бр. пушена
  • кетчуп - 2 с.л.
  • лук - 1 глава кромид
  • чедър - 8 кубчета, или кашкавал
  • чесън - 1 скилидка
  • яйца - 4бр.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • олио - или зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме ориза и го изстудяваме под течаща студена вода, а останалите продукти нарязваме на малки кубченца.

В съд слагаме мазнина и запържваме нарязаната на кубчета наденица с рендосания чесън, след това добавяме лука, чушките, моркова и гъбите.

Пържим до омекване, след което добавяме ориза, кетчупа и овкусяваме със сол и черен пипер.

Сваляме от котлона и в купичка слагаме до половината на купичката от сместа, по средата 4 парченца кашкавал или чедър и пак от сместа.

Ако обичате люто, може да поръсите със ситно нарязано зелено чушле.

В плоска чиния захлупваме купичката и завиваме с омлет, приготвен от 2 яйца.

Това е за две големи порции гнезда, но ако използвате по-малки купички, излизат четири порции мексиканска къртичина.

Приятен апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар