Боб с рагу в гърне

AdelineAdelineНовак
29/07/2013
"Слагате боба с рагуто в гърнето и забравяте за него. Кулинарната магия иска време и мерак, но резултатът всеки път е гарантиран "
Приготвяне20 мин.
Готвене130 мин.
Общо150 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 551
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зрелият фасул се накисва в хладка вода поне за 12 часа. На другия ден се измива и се слага в глиненото гърне. Съдът се пълни с вода до половината и се изчаква да кипне.

Първата вода се хвърля, след което се налива нова, но този път гореща, за да не се пукне гърнето. Към боба прибавяме ситно нарязаните лук и моркови, сухата чушка и свинското месо.

Съвсем леко посоляваме, захлупваме и оставяме да се задушава на тих огън за около 90-100 минути.

Изваждаме свареното месо, обезкостяваме го и връщаме свареното месо обратно при фасула, като ги оставяме да къкрят.

В отделен съд сгорещяваме олиото и запържваме в него червения пипер, като внимаваме да не изгори. Добавяме и брашното.

Разреждаме запръжката с няколко черпака от бобената чорба, след което я вливаме в гърнето със зрял фасул и варим още 7-8 минути.

Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязани пресни магданоз и джоджен.

Рейтинг

5 3
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар