Начин на приготвяне
Десерт, често срещан по заведенията в Барселона в Менюто на деня. Тарта де Сантяго произлиза от района на Галиция и датира от средните векове.
Загряваме фурната на 175 градуса.
В купа смесваме сухите съставки - брашното, захарта и подправките. Разбъркаме добре и добавяме яйцата.
Разбъркваме всичко добре на ръка, настъргваме на ситно 1.2 кора от лимон и по желание малко и кора от 1/4 портокал.
Добавяме и една капачка ликьор /бренди, коняк, Амарето - кой каквото обича/, а ако не ви допада вкусът му, може да не го слагате.
Изсипваме сместа в предварително намазнена тавичка, аз го пекох в тава с падащи стени 22 см.
Печем в предварително загрята фурна на 175 градуса около 45 минути, но проверете с клечка.
Печем до златисто кекса. След като изстине, се поръсва с пудра захар.
Обикновено отгоре на сладкиша се изрисува кръстът на Сантяго, но аз тази част съм я пропуснала :)
Да ви е сладко!