Тарта де ла каса (Tarta de la casa)

Тарта де ла каса (Tarta de la casa)
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
30/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"Не е важно как се казва тортата, а дали ще остане едно парче за вас да опитате"

Необходими Продукти

  • бисквити - 1 пак. ( Petit)
  • кокосови стърготини
  • карамелен сироп
  • за крема
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 200 г
  • царевично нишесте - 30 г
  • жълтъци - 7 бр.
  • лимонова кора - от 1 цитрус
  • канела - пръчка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заделете 200 мл от прясното мляко и разтворете царевичното нишесте вътре. Добавете жълтъците и разбъркайте с кухненски тел.

В касерола сложете останалото мляко, захарта, кората от лимон и канелата. Изчакайте да заври и изключете. Оставете за половин час да престои.

Прецедете с цедка млякото и отстранете кората от лимон и канелата. Смесете млякото с нишестето с млякото и жълтъците на тънка струйка.

Върнете на котлона и изчакайте да се сгъсти, като не спирате да бъркате. Махнете от котлона и изчакайте леко да се охлади, но не напълно. Сладкарският крем трябва да е леко топъл.

В правоъгълна тавичка наредете ред бисквити. Отгоре сложете от крема, а върху него поръсете с кокосови стърготини. Наредете втори ред бисквити и завършете с крем. Отново поръсете с кокосови стърготини и приберете бисквитената торта в хладилника за една нощ.

Сервирайте Тарта де ла каса в чинийка с топинг карамел.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: