Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Коледни сладки с брашно от теф

Коледни сладки с брашно от теф

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Готвач
1872k5152
Коледни сладки с брашно от теф
Снимка: Лилия Цачева/Lipodve
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
14 мин.
Общо
29 мин.
Порции
20
"Празнични сладки, на които и Дядо Коледа би се насладил с удоволствие"

Необходими Продукти

  • брашно от теф - 1 ч.ч., или от спелта, лимец, бяло
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • джинджифил - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • кокосова захар - 1/2 ч.ч., или кафява или бяла
  • олио от гроздови семки - 1/4 ч.ч. или зехтин, слънчогледово олио
  • мед - 1/4 ч.ч. или агаве
  • ленено брашно - 1 с.л., смесено с 3 с.л. вода
  • кокосова захар - 1 с.л. за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа сложете брашното от теф заедно със содата, канелата, джинджифила, кокосовата захар и солта и разбъркайте

Добавете олиото, меда и лененото семе, което предварително сте разбъркали с водата, така че да се получи гелообразна смес.

Разбъркайте всичко с ръце, така че да получите лъскаво тесто, което не лепне.

Оформете сладки с големина на орех и ги сплескайте леко.

Сложете топчетата в тава, покрита с хартия за печене, и поръсете всяко топче с малко кокосова захар.

Печете коледните сладки в предварително загрята на 170°С фурна за 13-14 минути.

Извадете от фурната и преместете веган сладките върху решетка да изстинат напълно - внимавайте, защото са меки.

След като изстинат, съхранявайте коледните сладки с брашно от теф в кутия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: