Начин на приготвяне
В суха купа се разбиват с миксер два белтъка на пяна. Добавяме кафява захар, може и с бяла, и доразбиваме докато се разтопи, а белтъците да не са прекалено разбити.
Прибавя се кокосово брашно на два пъти, разбърква се с лъжица. От получената смес се гребва с чаена лъжичка и оформяме с ръцете малки сладки.
Нареждат се на разстояние в широка тава върху хартия за печене. Печем в загрята фурна на 170 градуса докато се получи леко златист цвят, при мен за 10-12 минути бяха готови.
Охлаждат се върху решетка, а през това време разтопяваме малко масло с прясно мляко и след като добавим начупен шоколад се разбърква на гладка смес, да е леко течна.
Сипва се във фуниика от хартия за печене и декорираме сладките.
Чудесни са, вкусни и здравословни за празниците.
Коледните сладки без брашно са готови.