Шоколадов сладкиш с крем Кратер

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
13k
3k
8k
14
19/12/2019
"Опитахме само една хапка от пухкавия шоколадов сладкиш с крем Кратер... добре де, не беше само една "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 164
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с млечния крем - в тенджера с дебело дъно пресейте брашното и бакпулвера. Добавете ванилиите и захарта, налейте на тънка струя при непрекъснато бъркане студеното прясно мляко, докато стане еднородна смес (без бучици).

Поставете тенджерата на умерен огън и варите до сгъстяване при непрекъснато бъркане.

Оставете крема да се охлади, като периодично разбърквате.

Заемете се със кейка - в купа чукнете яйцата и добавете захарта, разбийте на пухкав крем с миксера. Налейте на тънка струя последователно олиото и прясното мляко.

В друга купа пресейте брашното, прибавете какаото и бакпулвера, разбъркайте и прибавете сухата смес на етапи към течната, бъркайки с шпатула до еднородна смес.

В тава, постлана с хартия за печене, сипете кейковата смес равномерно. В средата на тавата сипвате на купчинка крема, така че отстрани 4-5 см да няма крем, за да може шоколадовият сладкиш да се надуе и да затвори крема отстрани.

Поставете тавата със сладкиша с крем в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за около 40 минути до суха клечка на кейка.

Извадете шоколадовия сладкиш с крем Кратер да се охлади и глазирайте с разтопения шоколад с 2-3 с.л. прясно мляко.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар