Нудълс Бургер

Saber LionSaber Lion
Новак
16
56
26
24
21/12/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо917
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • Кифли от спагети
  • спагети - рамен
  • сусамово масло - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр. голямо
  • краве масло - 2 с.л. разтопено, леко охладено
  • кашерна сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка прясно смлян
  • Кюфтета
  • говеждо месо - 2/3 кг смляно
  • лук - 1/4 ч.ч. смлян
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • босилек - 1/2 ч.л. сушен
  • сос tерияки - 3 с.л.
  • панко - 2 с.л. хлебни трохи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За рецептата са ви нужни 2 3/4 - чашки пролетни форми за торта или рамекини, напръскани с незалепващ спрей за готвене

Кифли от спагети:

Гответе рамен спагети в съд с вода според инструкциите на опаковката. Отцедете и отстранете колкото е възможно повече вода.

В средна купа разбийте яйцето. Разбъркайте в рамен, масло, сол и черен пипер. Разделете между подготвените пролетни форми или рамекини, като напълнете всяка около половината и натиснете спагетите надолу (можете да ги навиете, в зависимост от това колко големи искате кифлите си).

Покрийте с пластмасова обвивка и поставете тежка консерва или буркан отгоре на обвивката, за да претегляте спагетите.

Сложете ги в хладилника за 30 минути. Леко покрийте тигана с незалепващ спрей и загрейте на средно висока температура.

Отстранете пластмасовата обвивка и обърнете рамекините, за да плъзнете кифличките със спагети върху тиган.

Гответе, като се обръща веднъж, за 3 до 5 минути на една страна или до златисто кафяво от двете страни и горещо в центъра.

Кюфтета от говеждо:

Смесете заедно говеждото месо, лука, сол, черен пипер, босилек, сос терияки и панираните трохи. Разделете на 2 равни бургера. Печем ги на грил до желаната готовност.

Съединете вашите Нудълс Бургер и поднесете.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар