Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Бульони»Домашен агнешки бульон

Домашен агнешки бульон

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8793
Домашен агнешки бульон
Снимка: Н.Акифова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
10
"Ето как сами да си приготвите домашен агнешки бульон, с който ястията ще придобият съвсем различен и много по-добър вкус"

Необходими Продукти

  • агнешки кости - 5 кг с остатъци месо
  • дафинов лист - 5 бр.
  • черен пипер - 10 бр. на зърна
  • сол - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Идеална рецепта за зимните дни - домашен агнешки бульон.

Взимаме костите с остатъци месо и мазнина и ги измиваме добре под течаща вода, слагаме костите w един голям казан или тенджера и догоре пълним с вода.

След като почне да завира, прибавяме вътре сол, черен пипер и дафинов лист и оставяме да къкри на слаб огън.

От време на време изчистваме пяната, която се образува отгоре и я изхвърляме. След около четири часа варене на костите, месото вече само се отделя от костта и спираме котлона.

Изчистваме месото, прецеждаме булона и чакаме едно денонощие да изстине.

На следващия ден обираме мазнината, която покрила цялата горна част на тенджерата, и я слагаме в малки пластмасови кутийки за едно кратна употреба.

По същия начин слагаме булона, който е станал на желе, в еднократни кутийки и всичкия бульон и мазнина слагаме във фризера.

Този агнешки бульон е подходящ за всякакви ястия, вместо да купуваме, използваме домашен бульон, най-подходящ е за малки деца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: