Бисквитки с нуга

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Бисквитки с нуга
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 9
21/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
"Бисквитки с нуга ще има за всички, защото не искаме да виждаме намръщени физиономии около себе си - усмивка"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • яйца - 1 бр.
  • нуга - 200 г или мек испански Турон от бадеми
  • масло - 100 г меко
  • захар - 50 г
  • За украса
  • белтъци - 1 бр.
  • пудра захар - 290 г
  • сладкарска боя - цвят по избор
  • захарни перли - или фигурки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нуга халвата се смила, тя е мека, но така ще се наситнят и ядките в нея. Много подходяща за тази рецепта е и испанската бадемова халва Турон, но само меката (Turron blando). С нея съм приготвила и своите бисквитки.

Към пастата от халва се слага мекото масло и захарта и се разбива. Добавят се яйцето и брашното и се замесва компактно тесто. Оформя се на гладка топка, завива се със стреч фолио и се прибира в хладилник за 1 час.

Стегналото тесто се разточва между два пласта хартия за печене, защото е лепкаво и доста ронливо.

Изрязват се бисквитки с форма на звезди или други и се подреждат в тава покрита с друг пласт хартия.

Ако е трудно преместването на сладките се подхващат с шпатула и така със сигурност няма да се разпаднат поради деликатната си структура.

Пекат се на 180 градуса в предварително загрята фурна за 10-12 минути. Ако са тънки, и 8 минути са достатъчни.

Готовите не се пипат, докато бе изстинат, защото когато са топли, са много крехки и ще се разпаднат.

Ако се спазят тези тънкости, ще имате чудесни топящи се в устата вкусни бисквитки.

За да ги украсите коледните сладки, смесете указаните в продуктите за украсата съставки. Разбийте хубаво, за да няма бучки.

Когато бисквитките с нуга изстинат напълно, нарисувайте с помощта на шприц с тънък гладък накрайник или както ви е удобно.

Залепвайте перли или захарни фигурки върху айсинга и оставете да стегне.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: