Начин на приготвяне
Нуга халвата се смила, тя е мека, но така ще се наситнят и ядките в нея. Много подходяща за тази рецепта е и испанската бадемова халва Турон, но само меката (Turron blando). С нея съм приготвила и своите бисквитки.
Към пастата от халва се слага мекото масло и захарта и се разбива. Добавят се яйцето и брашното и се замесва компактно тесто. Оформя се на гладка топка, завива се със стреч фолио и се прибира в хладилник за 1 час.
Стегналото тесто се разточва между два пласта хартия за печене, защото е лепкаво и доста ронливо.
Изрязват се бисквитки с форма на звезди или други и се подреждат в тава покрита с друг пласт хартия.
Ако е трудно преместването на сладките се подхващат с шпатула и така със сигурност няма да се разпаднат поради деликатната си структура.
Пекат се на 180 градуса в предварително загрята фурна за 10-12 минути. Ако са тънки, и 8 минути са достатъчни.
Готовите не се пипат, докато бе изстинат, защото когато са топли, са много крехки и ще се разпаднат.
Ако се спазят тези тънкости, ще имате чудесни топящи се в устата вкусни бисквитки.
За да ги украсите коледните сладки, смесете указаните в продуктите за украсата съставки. Разбийте хубаво, за да няма бучки.
Когато бисквитките с нуга изстинат напълно, нарисувайте с помощта на шприц с тънък гладък накрайник или както ви е удобно.
Залепвайте перли или захарни фигурки върху айсинга и оставете да стегне.
Да ви е сладко!