Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Сиренки»Пържени сиренки с тесто от хлебопекарна

Пържени сиренки с тесто от хлебопекарна

rosicapirosicapi
Чирак
43180128
Пържени сиренки с тесто от хлебопекарна
Снимка: rosicapi
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
110 мин.
Порции
5
"За тези страхотни пържени сиренки ще ви помогне и хлебопекарната, чудна закуска се получава"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • суха мая - 1/2 пакетче
  • олио
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • сирене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява през сито. В машината се сипват 200 мл хладка вода, брашното, солта, захарта, маята, олио - 1 с.л.

Пуска се на програма тесто и се пуска да меси - за 1 час и 9 мин. Когато програмата свърши, се оставя за още 15-20 мин, да се надигне.

Изважда се и се разделя на малки топки - около 50 г всяка. Разточва се и в единия край се слага сирене, похлупва се с другия и по края се натиска с вилица, за да не се отвори.

Сиренките се пържат в загрято олио до златисто от двете страни.

Подходящи са за закуска и вечеря.

С тестото в хлебопекарна пържените сиренки стават винаги надигнати и много вкусни, не залепват по ръцете и не се накъсват.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: