Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Коледни слепени бишкоти

Коледни слепени бишкоти

ГабриелаГабриела
Иноватор
1751k534
Коледни слепени бишкоти2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
35 мин.

Необходими Продукти

  • бишкоти - 1 пакет
  • захар - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 750 мл
  • бурбонска ванилия - 1 пакетче /ванилена захар
  • царевично нишесте - 3 с.л.
  • краве масло - 3 с.л.
  • кокосови стърготини - 50 г
  • шоколадов кувертюр
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тези вкусни сладки са леки на вкус и могат да се сервират като десерт на Коледа. Може да ги приготвите и консумирате на следващия ден, защото щом престоят, слепените бишкоти също са достатъчно вкусни.

Започваме с приготвянето на млечния крем. На котлон загряваме млякото и захарта, докато кипнат.

През това предварително разбъркваме нишестето и ванилената захар с 1 лъжичка мляко до получаване на кашичка.

Изсипваме сместа на тънка струйка в тенджерата и бъркаме непрекъснато до сгъстяване на кремчето.

Оставяме леко да изстине и добавяме маслото.

Продължаваме със слепването на бишкотите. Всяка бишкота потапяме съвсем леко от външната страна в прясно мляко и подреждаме на поднос.

Отгоре с лъжичка или с шприц слагаме от крема и захлупваме с друга, потопена в мляко бишкота. Внимателно овалваме готовите слепени бишкоти за Коледа в кокосови стърготини.

Разтапяме шоколадовия кувертюр и украсяваме с него всяка от коледните сладки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: