Картофени кифлички

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Картофени кифлички1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10 бр.

Необходими Продукти

  • картофи - 1/4 кг сварени и настъргани
  • захар - 125 г
  • масло - 40 г
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • яйца - 1 жълтък
  • мармалад
  • яйца - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете картофите, захарта и прясното масло и ги разтрийте на трохи. Добавете солта, млякото и жълтъка и за замесете тестото.

Разделете го на парчета и ги разточете. Нарежете на квадратчета. Слагайте по малко мармалад в някой от ъглите и завивайте към срещуположения.

Оформяйте кифличките и ги подреждайте в подмазнена тава - най-добре застлана с хартия за печене.

Намажете ги с разбито яйце и ги изпечете в умерена фурна. Може да ги поднесете поръсени със захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

красимира
красимира
Защо пише ,че млякото е една супена лъжица? Не е ли малко? Та то няма и да се усети....Мисля да експериментирам с повече мляко и малко брашно.
02.08.2013 00:28
вълчанова
вълчанова
Не съм ги пробвала,защото си мисля че може би трябва да има и брашно за замесването на тестото.А солта предполагам ,че е една щипка...........защото са сладки
кифлички.
01.08.2013 20:58
1
Покажи всички подкоментари