Начин на приготвяне
Картофите се обелват и нарязват на кубчета. След това се заливат с вода, прибавя се една щипка сол и няколко капки олио/зехтин. Картофите се слагат да се варят.
През това време се махат костилките на маслините и се режат на малки парчета. Кашкавалът и сиренето се настъргват. Когато картофите са готови се свалят от котлона и се отцеждат.
В дълбока купа се намачкват картофите и към тях се прибавя разтопеното краве масло. Картофите се разбъркват. Прибавят се нарязаните маслини и настърганите кашкавал и сирене. Разбърква се хубаво. След това се добавя яйцето, соевото мляко и подправките. Замесва се меко тесто.
Готовото тесто се разточва на плота и с помощта на капак на тенджера се изрязва кръг. Полученият кръг се разрязва на 6 или 8 триъгълника.
Триъгълниците се навиват на кифличка и се слагат в тава, която е застлана с хартия за печене. Същото се повтаря и с другите триъгълници. В отделна купичка се разбиват жълтъка, малко олио / зехтин и малко вода. С тази смес помазваме кифличките и ги поръсвам със сусам.
Пекат се в предварително загрята фурна на 180-200 градуса, за около 25-30 минути. След като са готови се поръсват леко с вода и се завиват с чиста кърпа за около 5-10 минути.