Бобена яхния в тенджера

24/12/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 540
  • Преглеждания за месеца125
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зрял боб се накисва от вечерта или най-малко за 3 часа в студена вода. Вари се 20 минути в голяма тенджера и водата се изхвърля.

Залива се с нова вода, да покрие боба и слагаме на умерен котлон. Когато заври, се добавя половин глава нарязан ситно лук, кубчета нарязан морков и лентички от чушката.

Готви се, докато омекне, като периодично се разбърква с дървена лъжица. Когато водата е мътна, значи бобът е сварен.

В тиган се загрява олио, добавя се нарязаната втора половина от лука и след минута прибавяме брашното и червения пипер. Дръпва се от котлона и сипваме запръжката в тенджерата при боба.

Овкусява се със сол, сушен джоджен, щипка сминдух и оставяме да поври още 15-20 минути. Сервираме тази бобена яхния в тенджера с домашна туршия, кисели краставички и люта чушка.

Чудесна яхния за Бъдни вечер. Добър апетит!

Гевгир за ориз, боб, леща и киноа-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Гевгир за ориз, боб, леща и киноа
4.60 лв.
3.54 лв.
Виж ››

Гевгирът за ориз може да се ползва за миене и на други зърнени или бобови култури. Има удобна дръжка и интересна форма. Гевгирът би бил чудесно допълнение към колекцията ви от готварски съдове.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Анна
Анна
03.10.2020 13:38
Задължителна рецепта в месечното ни меню :)
0
0