Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Градинска бобена яхния

Градинска бобена яхния

Градинска бобена яхния
Снимка: Илиана Първанова
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Градинската бобена яхния събира всички вкъщи около трапезата"

Необходими Продукти

  • шарен боб - 1 ч.ч.
  • картофи - 1 - 2 бр.
  • тиква - 1 парче
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • лук - 1 голяма глава
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз - ½ връзка, без дръжките
  • лапад - 8 - 10 листа
  • брашно от елда - 2 - 3 с.л.
  • вода - 1.5 л
  • шарлан - 1 с.л.
  • хималайска сол - 1 ч.л. равна на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л. равна
  • черен пипер - ½ ч.л. равна смлян
  • джоджен - 1 ч.л. равна, сушен стрит
  • кимион - ½ равна ч.л., смлян
  • кориандър - 2 - 3 щипки, смлени зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме боба (който предварително сме накиснали за 1 нощ), като му сменяме 3 води и на последната го готвим до полуготовност с по ½ ч.л. хималайска сол и хлебна сода.

В средно голяма тенджерка задушаваме в шарлана нарязаните моркови, лук и чесън за 3 минути. Заливаме с литър и половина гореща вода от електрическа кана.

Добавяме картофите и тиквата нарязани на кубченца. Следват пресните листа лапад, магданоза (без дръжките) и вече сварения шарен боб.

Подправяме с хималайска сол, червен и черен пипер, сушен и стрит градински джоджен, смлени кимион и кориандър.

Поставяме капака и оставяме зеленчуковата яхния да се вари, докато на малкия котлон съвсем леко запичаме, с непрекъснато бъркане, брашното от елда.

Вече със засилен аромат и цвят го добавяме много бавно към ястието, с постоянно бъркане, за да го сгъстим. Варим още малко (към 10 минути) и бобената яхния е готова!

Невероятно вкусна градинска бобена яхния с шарен боб, тиква и брашно от елда! Протеинова и засищаща!

Гозба за една уютна семейна вечеря!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: