Начин на приготвяне
Сваряваме боба (който предварително сме накиснали за 1 нощ), като му сменяме 3 води и на последната го готвим до полуготовност с по ½ ч.л. хималайска сол и хлебна сода.
В средно голяма тенджерка задушаваме в шарлана нарязаните моркови, лук и чесън за 3 минути. Заливаме с литър и половина гореща вода от електрическа кана.
Добавяме картофите и тиквата нарязани на кубченца. Следват пресните листа лапад, магданоза (без дръжките) и вече сварения шарен боб.
Подправяме с хималайска сол, червен и черен пипер, сушен и стрит градински джоджен, смлени кимион и кориандър.
Поставяме капака и оставяме зеленчуковата яхния да се вари, докато на малкия котлон съвсем леко запичаме, с непрекъснато бъркане, брашното от елда.
Вече със засилен аромат и цвят го добавяме много бавно към ястието, с постоянно бъркане, за да го сгъстим. Варим още малко (към 10 минути) и бобената яхния е готова!
Невероятно вкусна градинска бобена яхния с шарен боб, тиква и брашно от елда! Протеинова и засищаща!
Гозба за една уютна семейна вечеря!
Чудно Вкусно!