Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Топла бобена яхния

Топла бобена яхния

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7721k5
Топла бобена яхния
Снимка: AneliaStefanova
1 / 3
07/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Страшна вкусотия е тази бобена яхнийка"

Необходими Продукти

  • зелен боб - 400 г бланширан
  • доматен сос - 250 мл
  • моркови - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • захар - 2 с.л. равни
  • дафинов лист - 2 листа
  • джоджен - 1 /2 ч.л. сушен
  • босилек - 1/2 ч.л. сушен
  • пресен копър - 1/2 връзка
  • сол - 1 с.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • червен пипер - 1/2 с.л.
  • кисело мляко - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите се настъргват на едро ренде. Лукът се реже на дребно.

Пилешките бутчета се слагат да се сварят заедно с лука и морковите. Към тях се слага дафинов лист и сол.

След двадесетина минути се добавя доматеният сос заедно с две лъжици захар. Слага се и бланшираният зелен боб.

Прибавят се джоджен и босилек и яхнията се вари на тих огън.

След като месото се свари, бутчетата се изваждат в чиния и се обезкостяват.

Накъсаното пилешко месо се връща обратно в яхнията.

В купичка се слагат брашното и червеният пипер и се размиват на рядка каша.

Кашата се сипва във врящата яхния при постоянно бъркане.

Вари се още десетина минути, за да се сготви брашното и да не докарва на сурово.

Копърът се реже на ситно и половината се слага в яхнията. С останалия копър се поръсва яхнията, след като се разсипе в чинии.

Топлата бобена яхния е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: