Начин на приготвяне
Морковите се настъргват на едро ренде. Лукът се реже на дребно.
Пилешките бутчета се слагат да се сварят заедно с лука и морковите. Към тях се слага дафинов лист и сол.
След двадесетина минути се добавя доматеният сос заедно с две лъжици захар. Слага се и бланшираният зелен боб.
Прибавят се джоджен и босилек и яхнията се вари на тих огън.
След като месото се свари, бутчетата се изваждат в чиния и се обезкостяват.
Накъсаното пилешко месо се връща обратно в яхнията.
В купичка се слагат брашното и червеният пипер и се размиват на рядка каша.
Кашата се сипва във врящата яхния при постоянно бъркане.
Вари се още десетина минути, за да се сготви брашното и да не докарва на сурово.
Копърът се реже на ситно и половината се слага в яхнията. С останалия копър се поръсва яхнията, след като се разсипе в чинии.
Топлата бобена яхния е готова.