Бобена яхния

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Бобена яхния1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4-5
"Знаете ли какво бихме отговорили на въпроса Боб или пържоли? Даааааа!"

Необходими Продукти

  • боб - 500 г зрял фасул
  • моркови - 2 броя
  • домати - 1/2 консерва или 3 - 4 с.л. доматено пюре,
  • олио
  • лук - 1 голяма глава
  • чушки - 1 брой
  • джоджен - 1 с.л.
  • чубрица - 1 ч.л. ронена
  • брашно - 2 с.л.
  • бульон - 1 кубче
  • сода - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба от предната вечер във вода. На следващия ден сменете водата, колкото да го покрие и го сложете да ври на котлона.

Щом първата вода заври, я изхвърлете и сипете нова и сложете да се вари, докато бобът леко омекне. Добавете нарязаните ситно моркови, чушка и настърган лук.

Разбъркайте и след 5-10 минути добавете размитото в малко топла вода доматено пюре кубчето бульон, джодженът, чубрицата и лъжичката сода (за да се свари по–бързо бобът).

Долейте около 1, 5 л гореща вода и оставете ястието да се довари. Накрая овкусете със сол и черен пипер. По желание добавете една люта чушка.

Отделно загрейте малко олио за запръжката, запържете като разбърквате брашното и накрая разбъркайте с червения пипер. Прибавете запръжката към бобената яхния и снемете от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
518
45
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

SVETLA
SVETLA
Nai nezdravoslovno sgotven bob! Kakva soda, kakvo brashno!Boba se izmiva dobre sas studena voda i se slaga da se vari v studena voda, kato povri 10 min se smenq vodata i se slaga v topla voda, sled zavirane se namalq oganq na minimuma i se pribavq narqzani luk,piperka,morkov-moje i nastargan i luti chushleta.I se ostavq taka do palnoto mu svarqvane! Za okolo 2h.Zaparjva se s olio i cherven piper i se pribavq djodjan! Iztenski naturalen bob! Da vi e sladko!
18.08.2015 17:55
3
1
1
Покажи всички подкоментари
ПЕПА
ПЕПА
Точно така си го приготвям.Най-вкусния бобец.
18.08.2015 16:58
1
Цветелина
Цветелина
чудесна рецепта,

получи се много вкусна яхния, дори без запръжка!

благодаря, че споделихте с нас опита си, Майсторе.

поздрави от Бон
07.12.2014 13:52
1
Грациела
Грациела
браво и аз така я правя направо да си оближеш пръстите
02.01.2013 12:02
1