Начин на приготвяне
Накиснете боба от предната вечер във вода. На следващия ден сменете водата, колкото да го покрие и го сложете да ври на котлона.
Щом първата вода заври, я изхвърлете и сипете нова и сложете да се вари, докато бобът леко омекне. Добавете нарязаните ситно моркови, чушка и настърган лук.
Разбъркайте и след 5-10 минути добавете размитото в малко топла вода доматено пюре кубчето бульон, джодженът, чубрицата и лъжичката сода (за да се свари по–бързо бобът).
Долейте около 1, 5 л гореща вода и оставете ястието да се довари. Накрая овкусете със сол и черен пипер. По желание добавете една люта чушка.
Отделно загрейте малко олио за запръжката, запържете като разбърквате брашното и накрая разбъркайте с червения пипер. Прибавете запръжката към бобената яхния и снемете от котлона.
Коментари
получи се много вкусна яхния, дори без запръжка!
благодаря, че споделихте с нас опита си, Майсторе.
поздрави от Бон