Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Меденки»Коледни меденки със захарни перли и глазура

Коледни меденки със захарни перли и глазура

Коледни меденки със захарни перли и глазура
Снимка: Веселина Константинова
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
40
"Коледа за нас е през целия декември, а някои от дните му минават ето така - с коледни меденки"

Необходими Продукти

  • брашно - 600 г
  • мед - 1 к.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • канела - 2 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • лимонов екстракт
  • За глазурата
  • белтъци - 1 бр.
  • пудра захар - 300 г
  • За гарниране
  • захарни перли
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта, добавете олиото, меда и канелата. Разбъркайте.

Добавете лимонова есенция, содата и част от брашното. Разбъркайте с лъжица.

Добавете останалото брашно и омесете тесто, което е леко лепкаво.

Пръснете брашно върху плота и разточете кора с дебелина около 1 см.

С помощта на формички, изрежете желаните от вас фигурки меденки.

Подредете коледните сладки върху застлана тава с хартия за печене.

Изпечете в загрята фурна до лек златист загар. Внимавайте да не ги прегорите, защото ще станат твърди.

Охладете меденките.

Разбийте белтъка с щипка сол. Добавете пресятата пудра захар и разбийте до гъста глазура.

Напълнете сладкарски пош и нарисувайте курабийките по ваше желание.

Гарнирайте коледните меденки със захарни перли и глазура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: