Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта, добавете олиото, меда и канелата. Разбъркайте.
Добавете лимонова есенция, содата и част от брашното. Разбъркайте с лъжица.
Добавете останалото брашно и омесете тесто, което е леко лепкаво.
Пръснете брашно върху плота и разточете кора с дебелина около 1 см.
С помощта на формички, изрежете желаните от вас фигурки меденки.
Подредете коледните сладки върху застлана тава с хартия за печене.
Изпечете в загрята фурна до лек златист загар. Внимавайте да не ги прегорите, защото ще станат твърди.
Охладете меденките.
Разбийте белтъка с щипка сол. Добавете пресятата пудра захар и разбийте до гъста глазура.
Напълнете сладкарски пош и нарисувайте курабийките по ваше желание.
Гарнирайте коледните меденки със захарни перли и глазура.