Начин на приготвяне
Наситнете чесъна и игличките розмарин с остър нож.
Срежете свинското контрафиле на книжка. Овкусете със сол, смлян черен пипер и наситнения розмарин и чесън.
Сварете морковите в подсолена вода. Нарежете гъбите на филийки и ги задушете за 5-6 мин в кравето масло с щипка сол.
Нарежете сварените моркови на кубчета. Поръсете от морковите и гъбите (не всичките) върху свинското филе и завийте на руло. Овържете добре месото с кухненски канап.
В тенджера загрейте зехтин с клонче розмарин, 1-2 скилидки чесън. Сложете месото и запържете до златисто от всички страни. Така ще запечатате соковете и месото ще остане сочно.
Излейте виното и изчакайте да се изпари алкохолът.
Прехвърлете рулото в дълбока тава. Добавете останалите гъби и моркови. Излейте соса, в който сте пържили месото. Налейте топлия зеленчуков бульон.
Сложете тавата в загрята на 190°C фурна и изпечете свинското руло за около час. На 1 кг месо трябва един час печене. От време на време отваряйте фурната и поливайте със соса.
Извадете изпеченото солено руло.
В тенджерка запържете за кратко една супена лъжица брашно. Излейте соса от печенето на празничното свинско руло и сгъстете.
Премахнете канапа и нарежете рулото на дебели парчета. Наредете ги в подходяща чиния, полейте със соса и гъбите.
Поднесете със салата по желание!
Да ви е сладко! Весели празници!