Печен паламуд с чесново-лимонов вкус

26/12/2019
"Когато ви се прииска да си сготвите риба, предлагаме ви да опитате печен паламуд с ароматни подправки, с които ястието става разкошно "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 662
  • Преглеждания за месеца995
  • Преглеждания за седмицата112
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • паламуд - 1 бр. риба
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • лимони - 1 бр.
  • зеленчукова подправка - универсална
  • сол
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата от вътрешности и люспички. Измийте я обилно под течаща вода.

Осолете я със сол от всички страни и я оставете така за около час.

Направете маринатата по следния начин: изстискайте лимона без семките в купа, прибавете зехтина, обелените и пресовани чеснови скилидки и зеленчуковата подправка. Разбъркайте.

Изплакнете паламуда от солта и го мариновайте обилно.

Сложете рибата в тава, застлана с домакинска хартия и изпечете до златисто в загрята фурна.

Поднесете печения паламуд с чесново-лимонов вкус с подходяща гарнитура и парче лимон.

Чугунен сач елипса с дървена подложка-23%
Качество без компромис:
Чугунен сач елипса с дървена подложка
26.00 лв.
20.02 лв.
Виж ››

Чугунен сач, в който може да приготвите любимата си комбинация от месо и зеленчуци. Компактни размери, качество, очарователна овална форма.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар