Маринован кисел чесън

Sunny PetkovaSunny Petkova
Новак
24
26
33
27/12/2019
"Няколко скилидки чесън на ден, държат доктора далеч от мен - мариновайте го, за да имате винаги под ръка "
Приготвяне10 мин.
Готвене5 мин.
Общо15 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо861
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата63
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • за 1 буркан от 800 мл
  • чесън - около 16 глави
  • оцет - 2/3 на буркана (около 200 мл)
  • сол - 2 ч.л.
  • захар - 2 с.л.
  • аспирин - 1 таблетка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Солта и захарта се поставят на дъното на буркана.

Чесънът се почиства, измива и се слага във вряща вода да се бланшира за около 5 минути. След това се охлажда под течаща студена вода.

По желание се прави на скилидки или дори може да се почисти изцяло от люспите.

Пълним бурканите с чесън, сипваме оцета до 2/3 на буркана, добавяме счукания аспирин и доливаме с гореща вода.

Бурканите се затварят с топли капачки и се затварят. Обръщаме бурканите по няколко пъти на ден за 3-4 дена. След това чесънът е готов за консумация.

Ако са за зимнина, бурканите се прибират на студено място.

Туршията може да се направи на пролет, когато има хубав пресен чесън. Може да се направи и зимата набързо за 4-5 дена и да се консумира веднага.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар