Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Гювеч»Гювеч с гъби и пилешки гърди

Гювеч с гъби и пилешки гърди

Гювеч с гъби и пилешки гърди2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 1 кг
  • тиквички - 2 бр.
  • чушки - 1 бр. зелена
  • моркови - 1 бр.
  • гъби - 250 г
  • патладжани - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • олио - 50 мл
  • готварска сметана - 200 мл
  • бяло вино - 20 мл
  • черен пипер - 2 щ.
  • червен пипер - 2 щ.
  • чубрица - 2 - 3 щ.
  • сол - 2 - 3 щ. или на вкус
  • кашкавал - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете зеленчуците. Нарежете ги на едри кубчета, а лука на шайби. Овкусете с подправки.

С пилешките гърди процедирайте по същия начин. На дъното на гювеча сложете малко мазнина и подредете шайби лук.

След това добавете малко от зеленчуците, а върху тях месото. Така процедирайте, докато свършат продуктите.

Накрая добавете виното и сметаната и пъхнете гювеча в студена фурна, като след това включите на 200, а след като загрее намалете на 160.

Печете около 2 часа, след което проверете дали зеленчуците са омекнали.

Добавете кашкавала и върнете във фурната без капак за още 30- 40 минути. Поднесете с чаша хубаво бяло вино!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мила Тонкова
Мила Тонкова
Специфично на вкус , но сочно и вкусно !
19.03.2020 23:25
1
Покажи всички подкоментари