Свински ребра на скара

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
"На скара можем да изпечем всичко - и тиквички, и гъби, и лук, но най-обичаме да печем свински ребра"

Необходими Продукти

  • свински ребра - количество по желание
  • кетчуп - 4 с.л. най - добре домашен
  • мед - 1 к.ч.
  • соев сос - 1/2 к.ч.
  • черен пипер - прясно смлян, на око
  • портокали - сок от 1/2 портокал
  • чесън - 1 скилидка пасиран, за аромат
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Аз обикновено слагам от съставките за маринатата на око, а и зависи какво количество ребра сте предвидили да печете.

Подгответе ребрата, като ги нарежете на по-големи парчета. Смесете ви разбъркайте всички съставки за марината. Добавете сол на вкус.

намажете обилно ребрата с маринатата. Загрейте скарата и я намазнете и след около 20-30 минути мариноване, сложете ребрата да се пекат.

Пекат се на не силна скара, като се обръщат периодично по няколко пъти, за да могат да хванат наситено карамелен загар и се мажат с маринатата с помощта на четката.

Поднасят се нарязани и с гарнитура и напитка по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
55
43
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Maри
Maри
В маринатата не слага сол, соевият сос е с високо съдържание на сол. Като се обръщат периодично по няколко пъти, за да могат да хванат наситено карамелен загар се мажат с барбекю сос (с маринатата само преди печене) с помощта на четката.
10.08.2013 04:53
4
2
Чочолина
Чочолина
Нищо лично, но как да повярвам в рецептата на Коко, след като той, дори не може да пише грамотно.
04.08.2013 18:04
4
4
1
Покажи всички подкоментари