Начин на приготвяне
Тази изключително сгряваща супичка се приготвя бързо и лесно и е много ефикасна за борба срещу простудата в студените зимни дни.
В испански стил е, а към нея съм добавила така полезния джинджифил, който е известен с благотворното си действие именно срещу така досадните настинки.
Накълцайте почистените скилидки чесън, а сушеното месо нарежете на малки кубчета. Аз използвам хамон, но може да се сложи всякакво подобно месце.
Загрейте зехтина на слаб огън, той е повечко, но така трябва. Сложете чесъна да пусне аромата си, добавете кубчетата месо и бъркайте 3-4 минути или докато леко се запържат.
Сипете червения пипер, разбъркайте за 30 секунди (огънят- слаб, за да не загори) и налейте бульона. Към него настържете около 1 с.л. пресен корен от джинджифил и овкусете с щипка кимион и сол ако е нужно (зависи от солеността на бульона)
Варете 20 минути на затворен капак при умерен огън.
Към врящият ароматен бульон чукнете едно яйце и бързо разбъркайте да стане на парцалчета. Сторете същото и с второто яйце.
По желание добавете към супата една-две лъжици оцет.
Поднесете чесновата супа много гореща и гарнирайте с препечени филийки.
Добър апетит!
Коментари