Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на фурна»Макарони с кайма, броколи и сметана

Макарони с кайма, броколи и сметана

Макарони с кайма, броколи и сметана
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Интересна идея за приготвяне на макарони - прибавяме кайма, броколи и сметана, и става чудно"

Необходими Продукти

  • макарони - половин пакет
  • сол
  • лук - 1 глава
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • броколи - 3 розички замразени
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 400 г от консерва, обелени на кубчета
  • чубрица
  • сол - на вкус
  • кайма - 250 г
  • кашкавал - 100 г за поръсване
  • готварска сметана - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Макароните се сваряват по указание на опаковката за 8 минути във вряща подсолена вода, като към края се прибавят и замразените броколи да се бланшират за 4 -5 минути.

Отцеждат се, като една кафена чаша от течността се запазва.

В тиган се загрява олио и запържваме ситно нарязан лук и скилидки чесън.

Добавя се каймата и се разбърква да стане на трохи. Сипва се консерва домати и овкусяваме на вкус със сол, черен пипер, кимион, чубрица.

Готви се на умерен огън докато леко сгъсти и прибавяме готварска сметана и отделената течност.

В намаслена тавичка 24 см сипваме отцедените макарони и броколи на розички. Заливаме със сметановия сос и поръсваме с настърган кашкавал.

Печем в загрята фурна на 180 градуса около 20 минути, покриват се с фолио за още 10 минути и готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: