Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Пай от батати и карфиол

Пай от батати и карфиол

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Пай от батати и карфиол
Снимка: Станислава Вълкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Солен пай от батати и карфиол, който може да си вземете и за из път"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 средна глава
  • батати - 2 бр., обелени и измити
  • сирене котидж - 1 кофичка
  • заквасена сметана - 400г
  • яйца - 3 бр.
  • сол - на вкус
  • брашно - 1 с.л.
  • гауда - 300 г
  • маргарин - за намазване на формата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете зеленчуците в тенджера с вода и доведете до кипене. След около половин час извадете зеленчуците и ги поставете в студена вода.

След охлаждане прехвърлете зеленчуците в купа и нарежете на парчета. Добавете сиренето котидж, сметаната, яйцата, солта, брашното и разбъркайте до равномерно разпределение на сместа .

Намажете форма с маргарин и изсипете сместа в него. Поръсете с настърганото сирене Гауда върху сместа.

Сложете пая във фурната на 150 градуса за 1 час. От време на време проверявайте ястието.

Изчакайте соления пай да изстине, преди да го нарежете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: