Начин на приготвяне
Обелете и сварете картофите. Пресовайте ги на гладко пюре. Към тях добавете две яйца, един жълтък, 80 г брашно, настъргания пармезан и щипка чубрица. Посолете.
Омесете получената смес. Намажете парче хартия за печене с разтопено краве масло. Разстелете пюрето на правоъгълник.
Нарежете гъбите, сложете ги в тиган с бучка краве масло, щипка сол и щипка черен пипер. Захлупете съда и задушете за 10 мин.
Разпределете гъбите върху картофеното пюре. С помощта на хартията завийте на руло. Краищата на хартията завийте като бонбон.
Поставете рулото в голяма тенджера. Налейте чаша вода, захлупете съда и гответе около 35 минути на слаб огън. Извадете соленото руло, освободете от хартията и сложете в подходяща чиния.
Загрейте бучка краве масло, полейте рулото и поръсете с настърган пармезан. Поднесете със салатка по желание!
Да ви е сладко!