Сочни гърди с кост между сарми в гювеч

31/12/2019
"Под капака на този гювеч се случват чудеса, защото вкусовете на зелевите сарми и свинското месце се смесват и се получава наистина страхотна комбинация "
Приготвяне60 мин.
Готвене90 мин.
Общо150 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо835
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

  • зелеви сарми - 20 бр. с кълцано месо
  • свински гърди - 6 - 7 бр. гърди с кост, нарязани по дължина
  • зелева чорба - около 300 мл
  • олио - 3 - 4 с.л. или зехтин
* мерки и количества
Сарми

Начин на приготвяне

Приготвяме зелеви сарми по ваш вкус. Аз ги правя с кълцано месо, ориз, праз лук и моркови. Разбира се, овкусявам с кимион, чубрица, черен пипер, но подправките са по ваш вкус. Сол не слагам.

Завивам сармичките и ги нареждам на един ред в глинен гювеч. Броят на сармите зависи от големината на вашия съд, моят събира 10 големички на един ред.

Нарязаните гърди предварително овкусявам с готова подправка за месо, като е добре да поемат за една нощ в хладилника.

Върху първия ред сарми наредете овкусените гърди и полейте с предпочитаната от вас мазнина, аз слагам зехтин.

Завършете с още един ред сарми.

Налейте зелева чорба, която да покрие свинските гърди, повече не е нужно.

Сложете капака на гювеча и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса около час и половина.

Вкусът на готовото ястие е уникален, сармичките поемат от мазнината на ребрата, които пък се задушават между тях.

Грил тиган с керамично покритие 26см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Грил тиган с керамично покритие 26см
30.00 лв.
23.00 лв.
Виж ››

Красив, удобен за работен и насърчаващ здравословното хранен грил тиган. Керамичното му покритие ще ви помогне да приготвите най-вкусните месни и постни ястия.

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар