Овчарски гювеч

E PE P
Новак
1
7
4
03/01/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 895
  • Преглеждания за месеца137
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства и нарязва на ситни кубчета. Запържва се с олиото, докато омекне.

Прибавят се чушките, нарязани на дребно.

След около 5-10 мин се добавят доматите на кубчета.

Цялата смес за гювеча къкри още 5-10 мин и се бърка непрекъснато, да не загори.

Всичко се посолява и се изсипва в тавичка.

Прибавя се натрошеното сирене и сместа се залива с киселото мляко, в което предварително са разбити брашното, яйцата и половината от магданоза.

Зеленчуковият гювеч се пече се до зачервяване.

Овчарският гювеч се поднася поръсен с останалия дребно нарязан магданоз.

Продълговато ренде със силиконова дръжка 35.5 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Продълговато ренде със силиконова дръжка 35.5 см
14.59 лв.
11.23 лв.
Виж ››

Много удобно и качествено продълговато ренде, с което ще обработите зеленчуците за готвене за нула време. Има дръжка, която не се плъзга, предпазител и допълнителна приставка за захващане.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар