Овчарски гювеч

АнонименАнонимен
Новак
1
03/01/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 317
  • Преглеждания за месеца237
  • Преглеждания за седмицата68
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства и нарязва на ситни кубчета. Запържва се с олиото, докато омекне.

Прибавят се чушките, нарязани на дребно.

След около 5-10 мин се добавят доматите на кубчета.

Цялата смес за гювеча къкри още 5-10 мин и се бърка непрекъснато, да не загори.

Всичко се посолява и се изсипва в тавичка.

Прибавя се натрошеното сирене и сместа се залива с киселото мляко, в което предварително са разбити брашното, яйцата и половината от магданоза.

Зеленчуковият гювеч се пече се до зачервяване.

Овчарският гювеч се поднася поръсен с останалия дребно нарязан магданоз.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар