Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пилаф»Булгур пилаф с патладжан

Булгур пилаф с патладжан

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Булгур пилаф с патладжан
Снимка: Ivelina
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Прочутият булгур пилаф с патладжан си има точна рецепта и съвсем неслучайно тя е при нас"

Необходими Продукти

  • булгур - 1 ч.ч.
  • патладжани - 3 бр.
  • лук - 2 бр.
  • домати - 200 г нарязани
  • доматено пюре - 1 ч.л.
  • пиперки - 1 - 2 бр. червени
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 3 бр. скилидки
  • краве масло - 1 с.л.
  • вода - 2 ч.ч. гореща
  • люти чушки - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Едно традиционно ястие от близкоизточната кухня ви предлагам.

Нарежете лук на кубчетата. Обелете доматите и ги нарежете на кубчета. Почистете семената на пиперката и нарежете на ситно.

Нарежете чесъна.

Сортирайте патладжана. Нарежете патладжана кубчетата и сложете в солена вода. Нека пусне горчивината си във водата. След десетина минути извадете патладжана и подсушете с кърпа.

Сложете дълбок тиган на котлона. Междувременно извадете патладжаните си от солена вода.

Изсипете парченцата патладжан и задушавайте около 5 минути или докато се позачерви. След това го извадете от тигана.

Добавете в същия тиган още малко зехтин (1 с.л.) и кравето масло, добавете и доматеното пюре, лука, чесъна и червената пиперка. Гответе, докато лукът леко се зачерви.

Когато лукът е леко зачервен, добавете чушките. Задушавайте още няколко минути по този начин.

След това добавете доматите. Оставете доматите да се сготвят леко, като затворите капака.

Измийте булгура си и изцедете излишната вода. Добавете го при задушените зеленчуци и всички подправки и сол. Добавете горещата вода.

Затворете капака и го оставете да къкри, без да отваряте капака. Малко преди да е готов пилафът, добавете патладжана. Гответе още 5 минути.

След като булгур пилафът с патладжан се свари, разбъркайте леко и сервирайте със зелена подправка по избор .

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: