Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Рибни кюфтета»Поширани рибени кюфтенца със сос

Поширани рибени кюфтенца със сос

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Поширани рибени кюфтенца със сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Ние ще ви дадем рецептата, но първата порция, която ще направите, трябва да е запазена за нас"

Необходими Продукти

  • рибено филе - 450 г
  • соев сос - 1 ч.л.
  • царевично брашно - 1 с.л.
  • жълтъци - 1 бр.
  • черен пипер
  • кориандър
  • бульон - 1.6 л рибен
  • сол
  • За соса
  • фъстъчено олио - 2 ч.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • зелен лук - 4 стръка
  • шери - 2 с.л.
  • чили - 1 с.л. сос
  • соев сос - 1 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • сметана - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пасирайте филето със соевия сос, царевичното брашно и жълтъка. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете кориандъра и разбийте още веднъж.

Прехвърлете получената кайма в купа и охладете за 30 минути в хладилник. Оформете малки кюфтенца и ги охладете за още 30 минути. Сипете бульона в голяма тенджера и го кипнете.

Поширайте кюфенцата в него за 3-4 минути. Междувременно направете соса. Загрейте олиото и запържете чесъна и зеления лук. Добавете шерито, чилито, соевия сос и лимоновия сок.

Махнете веднага от котлона и смесете със сметаната. Овкусете със сол и черен пипер. Поръсете кюфтенцата с този сос и гарнирайте с кориандър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: