Малки тутманичета

Maria PetrovaMaria Petrova
Новак
18884174
Малки тутманичета
Снимка: Maria Petrova
1 / 2
13/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
100 мин.
"Едни пухкави тутманичета, които ще накарат лицето ви да изгрее в усмивка"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 300 мл
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • яйце - 2 бр.
  • масло - 100 г
  • брашно - около 1 кг
  • сол - на вкус
  • сирене - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в затоплено прясно мляко и се оставя да шупне. От яйцата се отделя единият жълтък за намазване.

От всички съставки се омесва тесто и се оставя да втаса около 1 час. След това се разделя на 15 малки парчета и се разтегля с ръка или с точилка.

Поръсваме със сирене и с разтопено масло и навиваме на пура, като едновременно навиваме и от двата края, за да се усуче.

После навиваме в кръг и слагаме в намазнена тава.

Пече се на 180 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Добавете колко мая се слага.
07.09.2023 16:16