Коледна пита Традиция

ГабриелаГабриела
Готвач
162
935
499
427
04/01/2020
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо520
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме в дълбока купичка хладкото прясно мляко, добавяме маята, захарта и две супени лъжици брашно. Оставяме така около петнайсетина минути, за да се активира добре маята. Ще разберете, че се е активирала, когато увеличи обема си значително.

През това време разбийте двата броя яйца и смесете със солта, 2 супени лъжици олио и киселото мляко. Разбъркайте добре и смесете при вече активираната мая.

Пресейте много добре брашното и след това сложете сместа с маята. След това започваме да месим, докато получим гладко тесто (ако все още продължава да лепне, се добавя още малко брашно, но не трябва да се прекалява).

Намажете голяма купа или тенджера с олио и сложете тестото за коледната питка там. Оставете го да втаса за 1 час. Ще разберете, че е втасало, когато удвои размера си.

След това се поставя в намазана с олио тавичка и се намазва с двата предварително намазани жълтъка питката.

Печете коледна пита Традиция в предварително загрята фурна на 180 градуса на вентилатор.

Бамбукова дъска с борд 28 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова дъска с борд 28 см
11.99 лв.
Виж ››

Висококачествена бамбукова дъска за рязане и сервиране. Удобна и практичка, дъската за рязане не абсорбира миризмите от продуктите, обработвани върху нея. Поддържа се лесно. и може да се използва за поднасяне на ордьоври или разядки. Изработена от 100% бамбук.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Зорица
Зорица
22.01.2020 09:36
Предполагам че е допусната техническа грешка при изписването на количеството на солта и захарта?!
1
0
Анелия Минчева
Не е ли много солта и захарта?!
1
0