Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата със захарта до получаването на гъст крем.
След това добавяме брашното, което смесено с бакпулвера, ванилиите и какаото. Доразбиваме с миксера и накрая добавяме червена сладкарска боя, колкото наситен искаме да е цветът на блата за торта.
Печем блата върху хартия за печене на 180 градуса до готовност. Използваме кръгла тава с махащо се дъно.
След като блатът е изпечен, го оставяме да се охлади и си приготвяме крема за торта.
В купа сипваме заквасената сметана и я разбиваме заедно с пудрата захар с помощта на миксер. След това добавяме крема сиренето и кондензираното мляко и доразбиваме.
В малка чаша сипваме студена вода и изсипваме пакетчето с желатина, разбъркваме и оставяме да набъбне.
След това го затопляме в микровълновата за не повече от 10 секунди.
Добавяме разтворения желатин към крема за тортата и разбъркваме.
Нареждаме ананасовите кубчета или шайби зависи с какво разполагате върху блата на тортата.
След това отгоре изсипваме крема и слагаме сметановата торта в хладилника да стегне поне за 1 час.
Накрая украсяваме новогодишната торта с останалите парчета ананас и шоколадови топчета.
Да ви е сладко!