Погача на пластове с масло и сирене

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
14k
3k
9k
16
05/01/2020
"Вадим пухкавата и много вкусна погача със сирене от фурната, нека всеки си вземе парченце "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо32 602
  • Преглеждания за месеца159
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете със закваската - в купа с капаче натрошете маята и добавете захарта, налейте топлата вода и разбъркайте добре. Добавете 2 с.л. от брашното и отново разбъркайте до гладка каша, покрийте с капачето и оставете на топло да втаса (шупне).

В съда, в който ще месите, пресейте брашното и добавете солта, разбитите с вилица яйца и олиото, прибавете шупналата закваска и замесете меко тесто.

Покрийте тестото за 20 минути да почине, отново премесете и разделете на 12 еднакви по големина парчета, оформени на топчета.

Всяко топче разтворете на кора (колкото десертна чиния_ и ги подредете едно върху друго, като ги притискате едно върху друго (да излезе въздухът между тях), а помежду им мажете с масло и поръсвате със сирене.

Поставете така подредените кори в тава (с диаметър 30 см), намазана с масло и с ръце притискайте, за да достигнат стените на тавата. С нож разрежете погачата на квадрати и завийте за 20 минути с чиста кърпа.

След което намажете погачата на пластове с масло и сирене с кисело мляко и поръсете със сусамови семена.

Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печене до златист цвят за около 30 минути.

Мека, пухкава и ужасно вкусна погача със сирене.

Дебела дървена точилка-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дебела дървена точилка
6.16 лв.
4.74 лв.
Виж ››

Хубавата баница с тънки кори се точи с хубава дебела дървена точилка, така ще ви кажат всички, които разбират

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар