Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки питки»Лимецови питки с ленено семе

Лимецови питки с ленено семе

ГеновеваГеновева
Готвач
1381k1k2
Лимецови питки с ленено семе3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Лимецовите питки с ленено семе често присъстват в нашето здравословно меню, а сигурни сме - вече и във вашето"

Необходими Продукти

  • лимецово брашно - 1 ч.ч.
  • брашно - 1/2 ч.ч. бяло
  • овесени ядки - 1/2 ч.ч. фини
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • сол - 1 к.л.
  • захар - 1 к.л.
  • ленено семе - 2 - 3 с.л.
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипваме лимецовото брашно и бялото в дълбока купа.

След това добавя овесените ядки, лененото семе, олиото и киселото мляко, в което сме сложили содата.

Разбъркваме с дървена лъжица. Накрая добавяме солта и захарта и продължаваме да бъркаме с лъжицата до получаването на хомогенна смес.

Ако е много рядко тестото, добавете още малко брашно.

Оформете с помощта на ръцете малки питки и ги сложете върху хартия за печене.

Отгоре направете по няколко разреза с нож и поръсете с брашно.

Печете хлебчетата в загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Получават се много вкусни и мекички лимецови питки с ленено семе.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: