Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб в хлебопекарна»Зехтинов хляб с маслини в хлебопекарна

Зехтинов хляб с маслини в хлебопекарна

ДилянаДиляна
Помощник Готвач
86460293
Зехтинов хляб с маслини в хлебопекарна4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
245 мин.
Порции
8
"Ето още една идея за използване на хлебопекарна - този път приготвяме страхотен зехтинов хляб с маслини"

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г бяло
  • захар - 1 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • риган - 1 с.л.
  • вода - 270 мл
  • суха мая - 3/4 ч.л.
  • маслини - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се слагат сухите съставки.

Прави се кладенче от брашното и вътре се добавя сухата мая, захарта, солта, риганът и маслините, които сме обезкостили и нарязали на ситно.

Следва добавяне на водата, която може да бъде леко затоплена.

Добавяме и зехтина.

Изпекох хляба на програма френски хляб.

Насладете се на този разкошен зехтинов хляб с маслини в хлебопекарна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: