Картофи по шведски Хаселбак

Росица ПетроваРосица Петрова
Иноватор
329
99
192
4
08/01/2020
"Признаваме им го на шведите, уцелиха десетката с тези картофи Хаселбак "
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 762
  • Преглеждания за месеца1184
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре картофите и ги подсушете.

Поставете ги между две дъски за рязане и направете разрези без да стигате до края.

Може да ги сложите и между две дървени шишчета. Поръсете ги със сол и черен пипер.

Наредете ги в тава и с помощта на четка ги намажете със зехтин или олио.

Поставете ги в загрята фурна на 200-220 градуса за 30 минути.

Разтопете маслото и прибавете към него ситно нарязана скилидка чесън и подправки по ваш вкус.

Извадете картофите Хаселбак от фурната и ги намажете с това ароматно масло, като се стремите да намажете всеки разрез. При печенето те ще са се отворили леко.

Върнете печените картофи във фурната за още 30 минути, докато се зачервят и се образува хрупкава коричка.

Поднесете картофите Хаселбак топли като гарнитура, предястие, а защо не и като основно ястие.

Добър апетит!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мисса
Мисса
24.01.2020 10:40
Страхотна рецепта! Не я познавах досега и определено влиза в списъка ми! Надявам се като я приготвя да изглежда също толкова добре като на снимките!
1
0
Росица Петрова
Благодаря, за оценката! Наистина са много вкусни. Колкото до визията всичко е въпрос на малка прецизност! Ще очаквам вашите снимки. Успех и поздрави!
1
0