Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Печени Картофи»Картофи по шведски Хаселбак

Картофи по шведски Хаселбак

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Картофи по шведски Хаселбак7 / 7
08/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"Признаваме им го на шведите, уцелиха десетката с тези картофи Хаселбак"

Необходими Продукти

  • картофи - 5 - 6 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • масло - 50 г
  • чесън - 1 скилидка
  • копър
  • билки
  • подправки - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре картофите и ги подсушете.

Поставете ги между две дъски за рязане и направете разрези без да стигате до края.

Може да ги сложите и между две дървени шишчета. Поръсете ги със сол и черен пипер.

Наредете ги в тава и с помощта на четка ги намажете със зехтин или олио.

Поставете ги в загрята фурна на 200-220 градуса за 30 минути.

Разтопете маслото и прибавете към него ситно нарязана скилидка чесън и подправки по ваш вкус.

Извадете картофите Хаселбак от фурната и ги намажете с това ароматно масло, като се стремите да намажете всеки разрез. При печенето те ще са се отворили леко.

Върнете печените картофи във фурната за още 30 минути, докато се зачервят и се образува хрупкава коричка.

Поднесете картофите Хаселбак топли като гарнитура, предястие, а защо не и като основно ястие.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мисса
Мисса
Страхотна рецепта! Не я познавах досега и определено влиза в списъка ми! Надявам се като я приготвя да изглежда също толкова добре като на снимките!
24.01.2020 10:40
1
1
Покажи всички подкоментари