Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Затворена пица»Пица калцоне със сирене

Пица калцоне със сирене

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Пица калцоне със сирене2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Горещо препоръчваме това калцоне с моцарела на всички лакомници"

Необходими Продукти

  • ТЕСТО
  • брашно - 1 ч.ч.
  • мая - 10 г суха
  • захар - 1 с.л.
  • вода - хладка
  • сол
  • ПЪЛНЕЖ
  • моцарела - 100 г
  • рикота - 200 г
  • олио - 20 мл
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в хладката вода. Замесете меко тесто от нея, брашното, захарта и солта. Оставете настрани да втаса.

Смесете двата вида сирене, добавете малко олио и черен пипер. Разделете тестото на две части, които се разточват.

Върху едната част се разпределят пълнежът, а отгоре се запълва с другата част. Прищипете краищата на двете части с пръсти.

Намажете пицата с олио и печете в предварително загрята фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
58
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Нади
Нади
и колко е водата
12.06.2014 22:42