Моите сполучливи задушени пържоли

09/01/2020
"Тези крехки задушени пържолки заслужават най-вкусната гарнитура, така че помислете по въпроса "
Приготвяне10 мин.
Готвене90 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо39 549
  • Преглеждания за месеца11264
  • Преглеждания за седмицата181
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

  • свински пържоли - 6 бр. от врат
  • сол
  • черен пипер
  • бира - 1/2 кутийка тъмна
  • риган
  • зехтин - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пържолите и ги сложете в тавичка за печене. Посолете равномерно от двете страни. Сложете подправките и полейте със зехтина.

Налейте бирата, като внимавате да не наливате отгоре, защото така подправките няма да останат по месото.

Затворете тавичката плътно с алуминиево фолио и поставете в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Задушете пържолите за час и половина. Махнете фолиото и запечете отгоре за 10 минути ако желаете.

Извадете и сервирайте топли с желаната от вас гарнитура. Това са моите сполучливи задушени пържоли - вкусни и лесни за приготвяне.

Рейтинг

5 5
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Атанас Недевски
Ако искате да икономисате от фолио, намерете си ел тенджера по БДС -68г. Час и десет минути, обръщане и още половин час. Юник!!! И за половината ток на фурната цялата тази работа.
1
1