Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Гювеч»Кисело зеле с пилешко филе в гърне

Кисело зеле с пилешко филе в гърне

ИивинкаИивинка
Готвач
1932k5371k3
Кисело зеле с пилешко филе в гърне
Снимка: Иивинка
1 / 3
09/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
4
"Киселото зеле и пилешкото филе са двойка, която искаме да виждаме вкъщи все по-често"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 средна зелка
  • пилешко филе - 400 г
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • мас - 1 с.л.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • дафинов лист
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме киселото зеле на ситно.

Измиваме ориза, прецежда се от водичката.

В дъното на гърнето слагаме мас. Слагаме малко от накълцаното кисело зеле. Слагаме и малко от ориза.

Пилешкото филе нарязваме на жулиени и редим върху зелето и ориза.

След това пак редим зеле, ориз и пилешкото месо, повтаряме докато свършат.

Най-отгоре трябва да е кисело зеле.

Поръсва се с червен пипер, черен пипер, слагаме дафинов лист.

Доливаме с 1/2 ч.ч. зелева чорба и вода.

Печем гювеча в студена фурна на 200 градуса за около 2 часа.

Киселото зеле с пилешко филе в гърне може да се поднесе с чаша червено вино!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: