Начин на приготвяне
Нарязваме киселото зеле на ситно.
Измиваме ориза, прецежда се от водичката.
В дъното на гърнето слагаме мас. Слагаме малко от накълцаното кисело зеле. Слагаме и малко от ориза.
Пилешкото филе нарязваме на жулиени и редим върху зелето и ориза.
След това пак редим зеле, ориз и пилешкото месо, повтаряме докато свършат.
Най-отгоре трябва да е кисело зеле.
Поръсва се с червен пипер, черен пипер, слагаме дафинов лист.
Доливаме с 1/2 ч.ч. зелева чорба и вода.
Печем гювеча в студена фурна на 200 градуса за около 2 часа.
Киселото зеле с пилешко филе в гърне може да се поднесе с чаша червено вино!