Начин на приготвяне
Разтворете маята в прясното мляко. Замесете тесто от изброените продукти, без кравето масло. Него разделяте на две равни части.
Готовото тесто оставете в голяма купа, завийте с памучна кърпа и оставете на топло да втаса добре.
Премесете тестото, като слагате по малко от половината краве масло до пълното му усвояване. Оставете отново да втаса.
Готовото тесто разделете на 5 равни части.
Натрошете сиренето и смесете с яйцето.
Всяка топка разточете на кръгъл лист. Сложете първия лист в намаслена тавичка. Добавете малко плънка.
Отгоре сложете втория лист, отново плънка и така до изчерпване на количествата, като на последния лист не се слага плънка.
Нарежете тутманика на квадрати. Полейте с останалото, разтопено краве масло и печете старовремския тутманик на умерена фурна до готовност.
Коментари